Orthopedisch Centrum Antwerpen

Wij zijn een groep van 15 orthopedische chirurgen en 1 neurochirurg. Samen met meer dan 40 rechtstreekse medewerkers zijn we werkzaam op drie locaties in het Antwerpse.

Ons doel is om met de steun van AZ Monica ziekenhuis de meest hoogstaande orthopedische zorgen aan te bieden voor iedereen.

De verdere bekwaming van assistenten in opleiding of orthopedische chirurgen die extra ervaring willen opbouwen zijn een aangenaam onderdeel van ons takenpakket.

De eerste stap na een geslaagde revalidatie

We beschikken op de verschillende locaties over de meest geavanceerde apparaten binnen ons ziekenhuis.

Iedere chirurg is gesubspecialiseerd in de aandoeningen van een specifiek gewricht waardoor zelfs bij uitzonderlijke en complexe ziektebeelden efficiënt een juiste diagnose kan gesteld worden.

Ontvang de beste zorg

Oefening baart nu eenmaal kunst en door het grote aanbod heeft iedere chirurg intussen een expertise opgebouwd waarop uw behandeling gebaseerd is.

Systematische opvolging in het ziekenhuis door uw chirurg en zijn goed opgeleide medewerkers, alsook de verpleegkundige, specifiek verbonden aan een bepaald chirurg, zorgen voor de continuïteit van uw zorgen, ook als u het ziekenhuis verlaat.

Terug naar je oude niveau

Dikwijls is revalidatie een cruciaal onderdeel in het bekomen van een goed resultaat. We kunnen hiervoor rekenen op een team van ervaren kinesisten die u elke dag bezoeken in het ziekenhuis.

Goede samenwerking met de beste revalidatiecentra en kinesisten in Antwerpen en daarbuiten zorgen we er voor dat u ook na uw verblijf in het ziekenhuis optimaal kan revalideren. Uw arts zal dit samen met u coördineren en superviseren.

Voortdurend innovatief

Reeds jaren wordt door onze dienst geïnvesteerd om bestaande behandelingen naar hun waarde te testen. Gangbare methodes werden verder geöptimaliseerd alsook nieuwe technieken werden ontwikkeld door de chirurgen van het Orthopedisch Centrum van Antwerpen.

Sinds enige tijd bestaat er een uniek fonds (MORE Foundation) waarin mogelijkheden worden gebundeld om dit onderzoek verder te zetten en zo een voortrekkersrol te blijven spelen op nationaal en internationaal vlak.

Maatregelen tegen COVID-19 (Update: 02/11/2020)
 
Het Orthopedisch Centrum Antwerpen is genoodzaakt tot het nemen van onderstaande maatregelen vanaf 02/11/2020:
 
Ingrepen:
 • Enkel dringende ingrepen mogen worden uitgevoerd. Bepaalde ingrepen dienen te worden uitgesteld. Indien uw operatie dient te worden uitgesteld, dan zullen wij u contacteren. U dient hiervoor zelf geen contact op te nemen met ons.
 •  Er is geen bezoek toegelaten bij opgenomen patiënten op de dienst Orthopedie in AZ Monica.

Consultaties:
 • De raadpleging gaat nog steeds door rekening houdende met het dragen van een mondmasker, het wassen/ontsmetten van de handen en de social distancing van 1,5 meter.
  Maak een afspraak via
  orthoca@azmonica.be of 03 320 58 00. Of plan zelf uw afspraak via onze online agenda
  Umbi. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen, maar we vragen uw begrip voor het feit dat de telefoonlijnen druk bezet kunnen zijn.
 • Heeft u keelpijn, neusloop of koorts? Moet u hoesten of niezen? Heeft u een grieperig gevoel of kan u moeilijk ademen? Zoja, gelieve uw afspraak uit te stellen, tenzij u een dringend probleem heeft. Patiënten met Covid-19 of die in contact zijn gekomen met positief geteste personen worden niet toegelaten op onze consultatie. Deze raadpleging wordt best uitgesteld tenzij anders afgesproken met uw arts. 
 • Gelieve een mondmasker te dragen, alleen te komen en niet te vroeg (indien te vroeg dan wacht u buiten). Neem zeker ook een kijkje op COVID-19 voor verdere algemene richtlijnen.
 • Voor een raadpleging, een ingreep of een onderzoek in het AZ Monica ziekenhuis dient u zich verplicht vanaf 48 uur en ten laatste 24 uur vóór de afspraak te registreren via https://toegang.monica.be/
  Als u de vragen op het online formulier beantwoordt, ontvangt u een digitale toegangspas voor het ziekenhuis. Als u op één van de vragen “ja” antwoordt, neem dan telefonisch contact met ons op. De toegang tot het ziekenhuis kan u geweigerd worden.