Orthopedisch Centrum Antwerpen

Het Orthopedisch Centrum Antwerpen (ORTHOCA) is een associatie van 16 orthopedische chirurgen, 1 neurochirurg, 1 fysisch geneesheer en 1 sportarts. Verder bestaat onze groep uit onthaalbedienden, medisch secretaressen en verpleegkundigen.

Onze artsen vormen de dienst Orthopedie van het AZ Monica ziekenhuis. Het gemeenschappelijk doel is om, met de ondersteuning van AZ Monica, de meest hoogstaande orthopedische zorg aan te bieden voor iedereen.
Voor elk orthopedisch lichaamsdeel heeft onze dienst een of meer gespecialiseerde artsen waardoor wij een full service orthopedisch centrum zijn. Zij behandelen zowel nationale als internationale patiënten met een probleem van onder andere botten, pezen en spieren. Elke chirurg is gespecialiseerd in de pathologie van een specifiek gewricht en door hun grote expertise en continue bijscholing in hun vakgebied kunnen zij hoogkwalitatieve zorg aanbieden met een accurate diagnose in zelfs de meest complexe gevallen.

Consultaties vinden plaats op “SPM” in Deurne en op 2 private praktijken: “Kielsevest” in Antwerpen-Zuid en “Orthoca Noord” in Sint-Job-In-‘t-Goor. Operaties worden uitgevoerd in AZ Monica campus Deurne en AZ Monica campus Antwerpen.

Verder is de dienst een opleidingscentrum waar arts-assistenten en stagiairs opleiding Verpleegkunde en opleiding Medisch Secretariaat een deel van hun opleiding kunnen volbrengen.

Tot slot is er een studiedienst verbonden aan Orthoca. Onze chirurgen doen wetenschappelijk onderzoek om gangbare methodes verder te optimaliseren en om nieuwe technieken te ontwikkelen.

Ontvang de beste zorg

Oefening baart nu eenmaal kunst en door het grote aanbod heeft iedere chirurg intussen een expertise opgebouwd waarop uw behandeling gebaseerd is.

Systematische opvolging in het ziekenhuis door uw chirurg en zijn goed opgeleide medewerkers, alsook de verpleegkundige, specifiek verbonden aan een bepaald chirurg, zorgen voor de continuïteit van uw zorgen, ook als u het ziekenhuis verlaat.

De eerste stap naar een geslaagde revalidatie

We beschikken op de verschillende locaties over de meest geavanceerde apparaten binnen ons ziekenhuis.

Iedere chirurg is gesubspecialiseerd in de aandoeningen van een specifiek gewricht waardoor zelfs bij uitzonderlijke en complexe ziektebeelden efficiënt een juiste diagnose kan gesteld worden.

Terug naar je oude niveau

Dikwijls is revalidatie een cruciaal onderdeel in het bekomen van een goed resultaat. We kunnen hiervoor rekenen op een team van ervaren kinesisten die u elke dag bezoeken in het ziekenhuis.

Goede samenwerking met de beste revalidatiecentra en kinesisten in Antwerpen en daarbuiten zorgen we er voor dat u ook na uw verblijf in het ziekenhuis optimaal kan revalideren. Uw arts zal dit samen met u coördineren en superviseren.

Voortdurend innovatief

Reeds jaren wordt door onze dienst geïnvesteerd om bestaande behandelingen naar hun waarde te testen. Gangbare methodes werden verder geöptimaliseerd alsook nieuwe technieken werden ontwikkeld door de chirurgen van het Orthopedisch Centrum van Antwerpen.

Sinds enige tijd bestaat er een uniek fonds (MORE Foundation) waarin mogelijkheden worden gebundeld om dit onderzoek verder te zetten en zo een voortrekkersrol te blijven spelen op nationaal en internationaal vlak.